luni, 9 februarie 2009

Expozitia de porumbei din Sanmartin 2009

Pentru cei interesati de expozitia de porumbei din Oradea, luna martie 2009 click aici.

In weekend-ul 7-8 februarie 2009 a avut loc in Sanmartin, judetul Bihor, expozitia judeteana de porumbei organizata de catre Asociatia Crescatorilor de Pasari si Animale Mici "Nufarul", Oradea. Cei care nu au putut vizita aceasta expozitie se pot uita la minivideoclipul facut de mine. Vizionare placuta!



Porumbelul simbolizeaza pacea interioara, armonia si impacarea.

Simbol al pacii si prieteniei, al gingasiei si puritatii, aducator de vesti bune, mesager al dragostei si bucuriei, porumbelul este una dintre cele mai populare pasari de pe la noi. In mitologie, porumbelul era considerat solul zeilor. Porumbeii de casa sunt singurele pasari domestice zburatoare care se intorc constant la adapostul lor, nu sunt foarte pretentiosi si sunt foarte increzatori in omul care ii ingrijeste. Porumbelul lansat departe de casa este intotdeauna manat de instinct sa revina la cuibul sau - omul a speculat acest comportament si astfel au aparut concursurile cu porumbei. Cercetatorii spun ca porumbeii se ghideaza in drumul lor catre casa dupa campul electromagnetic al pamantului sau dupa soare. Daca mai demult porumbeii erau folositi drept curieri, acum columbofilii ingrijesc aceste zburatoare doar din pasiune, ducandu-si pasarile la diferite concursuri de penaj sau de zbor.

Un link care descrie mai pe larg despre aceasta expozitie din Sanmartin 2009 poate fi accesat la: http://www.bihon.ro/stiri/oradea-bihor/articol/porumbei-si-iepuri-in-expo/cn/news-20090208-03540228

Pentru toti cei interesati sa aflati mai multe informatii despre porumbei, standardele lor, concursul cu porumbei, etc. va puteti documenta pe site-ul personal la:
unde, de asemenea, veti putea urmari si un alt minifilmulet facut din pozele cu porumbei realizate de mine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu