miercuri, 4 noiembrie 2009

Ce este prietenia? ...exista asa ceva...?

Multi spun ca prietenii la nevoie se cunosc. Probabil, de fapt cu siguranta asa si este doar trebuie sa le dai sansa sa si-o arate, dar daca ai ajuns la un punct in care nu mai poti ... ce faci...?

Recent am ajuns la o zicala despre prietenie data de un mare filosof (Aristotel) si anume: "Ah prieteni...?...Nu, nu exista prieteni!". De ce? Stand si gandindu-ma chiar are dreptate ... motivul ... e chiar simplu. In viata de zi cu zi tot faci cunostinta vrand nevrand cu diverse persoane cu care ajungi sa stai mai mult, caruia incepi sa te destainui si chiar sa-ti spui propria teama si, poate fara sa observi, crezi ca iti este prieten si crezi ca poti avea incredere in acea persoana, dar cand vin vremurile mai grele isi scoate arama pe fata; cum zice si zicala: "Prietenia = O nava destul de mare pentru a duce doi insi pe vreme frumoasa, dar numai unul cand e vreme rea".

Astea fiind zise am ajuns la concluzia ca exista doar 3 feluri de prieteni:
  1. prieten care tine la tine - evidentiez e 1, doar unul singur poate fi acela. Este cel care te alege pe viata, ca din iubirea de la inceput care dispare la un moment dat va ramane doar respectul reciproc si prietenia.
  2. prieteni de interes - tu apelezi la ei si ei la tine doar cand unul are nevoie de celalalt pentru ceva anume; acestea sunt marea majoritate a persoanelor cu care te intalnesti pe parcursul vietii.
  3. prieteni care te invidiaza - s-ar putea numi si dusmani, dar sunt mai rai decat ei. Acesti prieteni abia asteapta sa scape de tine, sa te bage in pamant, sa-ti ia locul! Sunt mai rai decat dusmanii ca nu stii niciodata cand te ataca, cand te vad mai distrus te injunghie ca sa nu te mai poti ridica, n-au respect si nu le pasa cum ajung in locul tau sau chiar mai sus. Dusmanii au respect de sine si ambitie, ei preferand sa te distruga atunci cand esti sus ca gloria ca te-au pus la pamant sa le apartina in totalitate, iar de esti deja jos si ar sti ca de ai ajunge sus inapoi ai fi din nou tare doar pentru castig si recunoasterea puterii lor de catre ceilalti te-ar ajuta ca doar apoi sa-ti faca felul.
Drept urmare, cand vine vorba de prieteni zicala cea mai buna este "Prieteni...nu, nu exista prieteni!", sunt doar diverse persoane pe care le intalnesti si cunosti in timpul vietii! Deci, nu-mi mai spuneti sa am incredere in prieteni-oameni deoarece acest termen nu exista in adevaratul sens al cuvantului, dar de voi spera si incerca din nou sa-mi fac prieteni-oameni sunt mai blonda decat as fi crezut vreodata...!...

Singurii si adevaratii prieteni ai omului sunt c a i n i i !

Un comentariu:

  1. Scurte comentarii:
    1. Pot exista mai multe persoane care sa tina la tine, trebuie doar sa ai norocul sa ii recunsoti in jurul tau.
    2. E impropriu spus "prieten de interes", sunt doar oameni cu care ai acelasi interes la un moment dat.
    3. Cei care te invidiaza sunt doar aparent "prieteni', un prieten nu te poate invidia in sensul negativ al cuvantului. De fapt ei sunt asa cum sunt dar e numai eroarea ta ca nu ai bagat de seama de la inceput de ce sunt in stare.
    In concluzie, e de dorit sa iti apreciezi relatiile cu ceilalti intr-un mod mai detasat pentru ca " binecuvantati sunt cei ce nu isi fac iluzii caci aceea nu vor fi dezamagiti".

    RăspundețiȘtergere