vineri, 15 mai 2009

Viata (2) - timpul, vorbele si faptele

Viata trebuie traita privind inainte si inteleasa privind inapoi. Orice ai face in viata faptele sau vorbele urate raman si nu pot fi date inapoi. Fi atent la cum actionezi pentru ca timpul e cel care nu poate fi dat inapoi, iar vorbele spuse si faptele nefacute nu pot fi refacute sau, daca chiar se mai pot, cicatricile raman si vrand nevrand ele nu dispar ... raman intiparite in minte sau chiar vizibile, dupa caz.
Timpul este cel care ne face sa gresim, dar si cel care ne ajuta sa invatam; timpul este cel care ne baga in noroi, dar si cel care ne scoate. Timpul scurs e datorat de incapacitatea oamenilor de a-l folosi corespunzator, de a-l amana sau chiar de a-l uita ... astfel se ajunge ca vremea sa treaca si timpul sa nu mai fie. Nu sta indiferent si nu lasa vremea sa treaca deoarece viata e creata din timp!
De multe ori multe se pot spune si din pacate se cam uita sau se omite vrand nevrand faptul ca vorbele pot avea conotatii diferite in multe cazuri sau chiar se profita de aceasta posibilitate pe care cateodata e bine de utilizat, dar nu intotdeauna si cu ori si cine. Multi abuzeaza de vorbe dorind sa dea impresia ca daca o data ceva este spus se si realizeaza, dar de fapt realizarea e materializata doar prin fapte. Degeaba se spune una si alta daca faptele nu exista deoarece doar prin fapte se pune in practica si se realizeaza vorba spusa! Vorbele isi au rostul pe moment pentru a aplana conflicte sau pentru a linisti interlocutorul, dar faptele sunt cele de baza fara de care vorbele sunt nule, nu reprezinta nimic si se uita ca s-ar fi spus vreodata.

Viata e o insiruire de evenimente create in timp prin vorbele pe care le spunem si faptele pe care le facem in contactul cu ceilalti sau chiar cu noi insine; daca o data ai spus ceva incearca sa o si faci ... asta tine de respectul de sine si respectul fata de ceilalti, arata daca cuvintele graite de tine au valoare sau nu, daca cineva se poate baza pe vorbele tale!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu